Chalcopyriet en sideriet zijn beide mineralen met interessante metafysische eigenschappen.
Chalcopyriet wordt vaak aangeduid als de “steen van de mysticus” of “steen van de ziener”, omdat wordt geloofd dat het intuïtie en innerlijk zicht verbetert. Men denkt dat het de derde oog chakra stimuleert, spiritueel inzicht bevordert, psychisch bewustzijn vergroot en het vermogen om subtiele energieën waar te nemen verbetert. Chalcopyriet zou ook meditatie bevorderen en een diepere verbinding met het spirituele rijk vergemakkelijken.
Sideriet daarentegen wordt geassocieerd met aardse en aardse energieën. Men gelooft dat het een stabiliserend effect heeft op de emoties en kan helpen een gevoel van balans en harmonie in het leven te brengen. Sideriet wordt vaak gebruikt in kristalhelingsessies om gevoelens van vrede, veiligheid en algeheel welzijn te bevorderen.
Wanneer chalcopyriet en sideriet worden gecombineerd, kunnen hun energieën elkaar aanvullen, waardoor een krachtige synergie ontstaat die spiritueel inzicht integreert met gegrondheid en stabiliteit. Deze combinatie kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die hun spirituele praktijk willen verdiepen terwijl ze geworteld blijven in de fysieke wereld.
15x9x4 cm