Welkom bij Trick Your Body! Op deze pagina vind je een schat aan informatie en inspiratie om jouw lichaam op een nieuwe manier te ondersteunen en te versterken. Bij Trick Your Body draait alles om afwisseling. Door niet altijd dezelfde kruiden te slikken of dezelfde oefeningen te doen, kunnen we ons lichaam stimuleren en optimaal laten functioneren.  Praktijkervaring heeft ons geleerd dat juist de variatie ervoor zorgt dat het beter gaat. Natuurlijk kun je blijven doen wat voor jou werkt, maar door te experimenteren met nieuwe dingen kun je jouw lichaam nog beter ondersteunen. Op deze website kun je terecht voor tips, antwoorden op vragen en het delen van ervaringen met gelijkgestemden. Laten we samen ontdekken hoe we ons lichaam kunnen trickeren voor een gezonder en gelukkiger leven!

Peper

Peper

Peper staat bekend om zijn krachtige smaak en aroma, maar wist je dat het ook een belangrijke rol kan spelen bij het vrijmaken van gezonde stoffen in je lichaam? De werkzame stof in peper, genaamd piperine, staat erom bekend de biologische beschikbaarheid van bepaalde...

Knolsederij boordevol gezonde voedingsstoffen

Knolsederij boordevol gezonde voedingsstoffen

Biologische knolselderij zit boordevol gezonde voedingsstoffen die een scala aan voordelen bieden voor onze gezondheid. Een belangrijke component van knolselderij is vitamine K, wat essentieel is voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten. Daarnaast bevat het ook vitamine C, een krachtige antioxidant die het immuunsysteem ondersteunt en helpt bij de collageenproductie voor een gezonde huid. Knolselderij is ook rijk aan vezels, wat de spijsvertering bevordert en helpt bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte. Bovendien bevat het mineralen zoals kalium, magnesium en mangaan, die belangrijk zijn voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulering van de bloeddruk en de ondersteuning van de stofwisseling. Het regelmatig consumeren van biologische knolselderij kan dus bijdragen aan een algehele gezonde levensstijl en welzijn.

Water drinken

Water drinken

Begin elke dag met het drinken van een glas water met citroensap. Citroen zit boordevol vitamine B, C, calcium, ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels. Het bevordert de spijsvertering en geeft je immuunsysteem een boost. Daarnaast hydrateert het je lichaam en verhoogt het je energieniveau. Het draagt bij aan een gezonde en jeugdige huid, heeft een ontzurende (alkaliserende) werking en vermindert ontstekingen. Citroen reinigt ook en heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Licht

Licht

In de natuurgeneeskunde wordt vaak gesproken over het concept van ‘licht’ in voedsel, met name in vruchten en groenten. Volgens sommige stromingen in de natuurgeneeskunde bevatten deze voedingsmiddelen een soort energetische essentie, ook wel ‘licht’ genoemd, dat een vitale rol speelt in ons welzijn.

Biologische Bietensap

Biologische Bietensap

Biologische bietensap biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid. Ten eerste zit het boordevol voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, waaronder vitamine C, ijzer, kalium en foliumzuur. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem, bevorderen de bloedcirculatie en ondersteunen een gezonde zwangerschap.

Rozijnenwater

Rozijnenwater

Ontdek de kracht van rozijnenwater voor een gezonde lever in slechts 5 minuten! 🌿💧 Rozijnen, boordevol vitamines en mineralen, onthullen nog meer voordelen wanneer je ze weekt. Maar wat maakt rozijnenwater zo speciaal? Dit vloeibare wonder stimuleert biochemische...