• Hoeveelheid: 200 ml per dag
  • Aantal dagen: 5
  • Tijd van de dag: Wat je zelf prettig 
    vindt
  • Zie ook: Licht

 

Biologische bietensap biedt een scala aan voordelen voor de gezondheid. Ten eerste zit het boordevol voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, waaronder vitamine C, ijzer, kalium en foliumzuur. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem, bevorderen de bloedcirculatie en ondersteunen een gezonde zwangerschap.

Daarnaast is bietensap rijk aan nitraten, die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedstroom naar de spieren, wat de algehele sportprestaties kan bevorderen. Bovendien bevatten bieten natuurlijke pigmenten genaamd betalains, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Biologische bietensap wordt vaak gewaardeerd vanwege het feit dat het vrij is van schadelijke chemicaliën en pesticiden die vaak worden aangetroffen in conventioneel geteelde bieten. Dit maakt het een gezonde keuze voor mensen die streven naar een schoon en puur dieet.

Tot slot staat bietensap bekend om zijn potentiële voordelen voor de spijsvertering, de huidgezondheid en het verbeteren van de algehele energieniveaus. Het regelmatig consumeren van biologische bietensap kan dus een waardevolle aanvulling zijn op een uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon.