Oefening 2: Denken aan je grote teen

Uit eigen ervaring weet ik dat meditatie helemaal niet zo eenvoudig is als je in een dip zit. Na wat onderzoek kwam ik een aantal oefeningen tegen waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven om een oefening te creëren die zelfs met een dip makkelijk te doen is. Voel je je een beetje somber? Denk dan aan je grote teen. Een simpele oefening om op elk moment een positief gevoel te krijgen.

  1. Denk aan een situatie in het verleden waar je blij van werd, zoals een wandeling met een geliefde, een bruiloft of de geboorte van een kind. Probeer je deze situatie zo duidelijk mogelijk voor de geest te halen, met dezelfde emoties die je toen voelde. Hou deze gedachte even vast.

  2. Voel nu je grote teen zonder deze aan te raken. Voel hoe deze tintelt en de textuur van de nagel.

  3. Denk weer aan de blije situatie en voel de emoties die daarbij horen.

  4. Herhaal stap 2 en 3 minstens 5 keer. Het maakt niet uit hoelang je erover doet. Het kan in 5 seconden, maar je mag er ook langer over doen. Doe deze oefening iedere dag een maand lang. Je hersenen zullen dan een verband leggen tussen de blije gedachten en je grote teen. Wanneer je vervolgens een negatieve emotie voelt die aanhoudt, hoef je alleen maar aan je grote teen te denken. Je zult zien dat de negatieve emotie minder wordt of zelfs verdwijnt.

Probeer deze oefening en ervaar de kracht van positief denken. #Mindfulness #PositiefDenken #EmotioneelWelzijn