Stop Met Piekeren:

Oefening 1 Voor Een Rustiger

HoofdPiekeren kan een hardnekkige gewoonte zijn. Terwijl je jezelf waarschijnlijk snel zou afweren als iemand je herhaaldelijk vertelt dat je er moe uitziet, lijkt het alsof je tegen jezelf eindeloos herhaalt dat je moe bent en het niet meer aankan. Dit patroon van onbewust denken kan je gedachten als het ware ‘hersenspoelen’ totdat je deze negatieve overtuigingen gelooft.

Een simpele maar krachtige manier om het piekeren te verminderen is door simpelweg ‘stop’ tegen jezelf te zeggen op het moment dat je merkt dat je aan het piekeren bent. In het begin kan dit misschien tientallen keren per dag gebeuren. Maar naarmate je herhaaldelijk ‘stop’ zegt, word je je steeds bewuster van de bron van deze opdringerige gedachten. En na verloop van tijd wordt het steeds stiller in je hoofd naarmate je dichter bij de kern van je gedachten komt. Probeer het maar eens. Zeg gewoon ‘stop’.

Door bewust te reageren op je piekergedachten, kun je de controle terugkrijgen over je gedachtenpatronen en een innerlijke rust vinden die voorheen misschien onbereikbaar leek. Geef jezelf de kans om deze eenvoudige, maar krachtige techniek toe te passen en te ervaren hoe het je leven positief kan veranderen.