Griep, een vervelende aandoening die ons jaarlijks treft, maar gelukkig is er een oude remedie die al generaties lang wordt doorgegeven: zelfgemaakte kippensoep. Oma stond erop dat een kom dampende kippensoep de beste manier was om te herstellen van de griep, en het blijkt dat ze gelijk had.

Deze traditionele soep zit boordevol voedingsstoffen die het immuunsysteem stimuleren en het lichaam helpen om te vechten tegen de infectie. De warme bouillon hydrateert en kalmeert een pijnlijke keel, terwijl de groenten en kruiden antioxidanten en vitamines leveren die het herstelproces versnellen. Bovendien bevat kippensoep ook eiwitten, wat essentieel is voor het herstel van het lichaam na ziekte.

Maar er is meer aan de hand dan alleen voedingsstoffen. Er wordt ook gezegd dat de dampen van de soep congestie kunnen verlichten en de sinussen kunnen openen, waardoor ademhalen gemakkelijker wordt. Bovendien heeft het eten van warme soep een rustgevend effect, wat kan helpen om symptomen zoals koorts en koude rillingen te verlichten.

Dus de volgende keer dat de griep toeslaat, overweeg dan om een grote pot kippensoep te maken volgens oma’s recept. Niet alleen zal het je van binnenuit verwarmen, maar het kan ook wonderen verrichten voor je herstel. Oma wist het al lang: kippensoep is echt de ultieme remedie tegen de griep.

Wanneer je kippenbouten lang kookt, kunnen er meer voedzame stoffen vrijkomen. Dit komt doordat het langdurig koken van vlees, zoals kip, helpt bij het afbreken van collageen en andere complexe eiwitten in het vlees. Collageen is een eiwit dat voorkomt in bindweefsel en kraakbeen en bij langdurig koken wordt omgezet in gelatine, wat vervolgens in de bouillon terechtkomt.

Deze bouillon, die vaak wordt gebruikt als basis voor soepen en stoofschotels, bevat belangrijke voedingsstoffen zoals gelatine, aminozuren, mineralen en sporenelementen. Gelatine staat bekend om zijn heilzame eigenschappen voor de darmgezondheid, huid, haar en gewrichten. Bovendien kunnen de mineralen en sporenelementen die vrijkomen tijdens het koken van de kip, zoals calcium, magnesium en fosfor, bijdragen aan een voedzame bouillon.

Door het langdurig koken van kippenbouten kunnen deze gezonde stoffen beter worden geëxtraheerd en in de bouillon terechtkomen, waardoor het een voedzame en heilzame drank wordt. Dit kan bijdragen aan een gezonde voeding en algemeen welzijn.

Naast het traditionele recept van kippensoep is het ook belangrijk om de kwaliteit van de ingrediënten te benadrukken. Biologische kip en verse groenten zijn een essentieel onderdeel van een voedzame en genezende kippensoep. Biologische kip bevat doorgaans minder antibiotica en toevoegingen dan conventioneel gekweekte kip, waardoor je een puurdere en gezondere bouillon krijgt.

De groenten die je toevoegt aan de soep, zoals wortelen, selderij en uien, zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen en antioxidanten die het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen. Biologische groenten bevatten over het algemeen hogere niveaus van deze voedingsstoffen, omdat ze geteeld zijn zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden.

Door te kiezen voor biologische kip en verse groenten uit de lokale markt of een biologische winkel, zorg je ervoor dat je kippensoep niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit die je lichaam ondersteunen tijdens het herstelproces. Het is een kleine moeite om te investeren in kwaliteitsingrediënten, maar de voordelen voor je gezondheid zijn enorm.