Knolselderij-tomatensalade met Rodebietensap en Citroendressing
ngrediënten:
- 1/4 knolselderij, geschild en fijn geraspt
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels rodebietensap
- Sap van 1 citroen
- Peper en zout naar smaak
- Verse kruiden zoals peterselie of koriander (optioneel, ter garnering)
Instructies:
- Begin met het raspen van de knolselderij en snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Meng de geraspte knolselderij en de tomatenblokjes in een grote kom.
- Voeg het rodebietensap toe aan de kom en meng goed om de smaken te combineren.
- Pers het sap van een citroen uit en voeg dit toe aan de salade. Meng opnieuw.
- Breng de salade op smaak met peper en zout naar wens. Proef en pas de smaken indien nodig aan.
- Serveer de knolselderij-tomatensalade direct als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als verfrissende en voedzame snack.
- Garneer indien gewenst met verse kruiden zoals peterselie of koriander voor een extra smaakdimensie.
Geniet van deze heerlijke en gezonde knolselderij-tomatensalade, boordevol smaak en voedingsstoffen!